Acasa » Returnarea produselor

Returnarea produselor

Returnarea produselor

 

Pentru a returna un produs trebuie sa trimiteti o cerere de returanare la adresa de e-mail office@catenaiasi.ro, sau contactati-ne telefonic la unul din numerele de telefon: 0752 191 123, 0752 191 121 , 0232 24 22 11
Conditii de returnare

 

Daca produsul comandat nu este conform asteptarilor clientului (oricare ar fi motivul invocat de acesta), CatenaElectric ofera posibilitatea clientilor de a-l returna.

Existe doua alternative in acest sens:

  • schimbarea produsului cu un altul similar sau diferit, cu aceeasi valoare de achizitie;
  • recuperarea contravalorii acestuia.

Important: Produsul trebuie returnat in starea in care a fost primit de catre client, cu ambalajul si toate accesoriile originale pentru a putea beneficia de drepturile de returnare a acestuia.

 

 

Modalitati de returnare

Optiunea privind modalitatea de returnare a coletului apartine in totalitate clientului, acesta fiind cel care va suporta in mod direct pretul transportului, in functie de preturile practicate de operatorul ales.

 

Clientul poate apela la serviciile de curierat CatenaElectric pentru a trimite coletul prin curier contra unui cost de 15,00 lei.

Important:CatenaElectric nu accepta primirea coletelor trimise cu ramburs.

 

Adresa la care pot fi expediate coletele:

Destinatar: S.C. CATENA S.R.L.

Adresa: Iasi, Bd. C. A. Rosetti nr. 1 Cod postal 700141

Dupa verificarea integritatii produsului returnat, clientul care a trimis coletul va fi contactat de un consultant de vanzari CatenaElectric pentru a stabili toate detaliile legate de acest proces (schimbarea produsului sau returnarea contravalorii acestuia s.a.).

 

Returnarea contravalorii produsului:

Returnarea contravalorii produsului se va face de catre CatenaElectric prin una dintre urmatoarele optiuni:

  • Virament bancar: din contul Catena in contul clientului (banii ajung in aproximativ 24 ore de la procesarea platii)
  • Refund pe cardul prin care a fost efectuata plata (doar pentru comenzile platite prin card)

 

Temeiul legal (conform legislatiei nationale in vigoare)

 

Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.

Termenul de 10 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga de la data primirii produselor de catre consumator.

 

La exercitarea dreptului de denuntare unilaterala a contractului de catre consumator, comerciantul are obligatia sa ramburseze sumele platite de consumator fara a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursarii sumelor.

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 5 de zile de la data denuntarii contractului de catre consumator.

„Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.” (O.G. 34/2014)

 

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

 

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face de catre firma CATENA in cel mult 5 de zile de la primirea returului.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca nou, CatenaElectric isi rezerva dreptul de solicita o taxa pentru readucerea acestuia la stadiul initial (daca este posibil) sau, dupa caz, pentru a acoperi eventualele pierderi cauzate de deteriorarea produsului (calcularea sumei aferente acestei taxe se va face in raport cu pretul mediu al pietei practicat pentru comercializarea aceluiasi produs uzat).

 

La solicitarea clientului, acelasi produs poate fi reexpediat, pe cheltuiala acestuia.

Ordonanţa nr.130 din 31 august 2000 se va modifica cu 34/2014
Termenul de retur al unui produs pentru persoane fizice se modifica din 10 zile lucratoare in 14 zile calendaristice.

 

Important: In toate cazurile de mai sus produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite.

 

 

Motive pentru care CatenaElectric refuza returul produselor: 

  • Deteriorarea fizica a ambalajului original sau aplicarea bandei scoch direct pe acesta datorata neambalarii corespunzatoare (in hartie sau nylon) realizate de catre client sau curier (in cazul in care acesta din urma este nevoit sa sigileze continutul coletului, daca expeditorul nu o face).
  • Deteriorarea sau murdarirea produsului din cauza neambalarii corespunzatoare si deteriorarii prealabile a ambalajului original.
  • Utilizarea produselor si trimiterea acestora cu semne de uzura.

 

Recomandarile CatenaElectric privind returnarea produselor:  

CatenaElectric isi cere scuze pentru eventualele inconveniente legate de produsul achizitionat si recomanda clientilor care decid sa il returneze luarea in considerare a urmatoarelor aspecte:

  • Toate produsele returnate sunt analizate individual, in detaliu, de catre specialistii CatenaElectric, iar procesul de verificare se realizeaza in fata camerelor de supraveghere.
  • CatenaElectric recomanda returnarea produsului in ambalajul original, cu etichetele intacte, accesoriile aferente si documentele care l-au insotit, fara a interveni in niciun fel asupra acestuia, si ambalarea corespunzatoare a coletului (in hartie sau nylon), inainte de a fi predat curierului.
  • CatenaElectric recomanda nereturnarea produselor deja folosite sau deterioritate pentru a se evita refuzul returului si plata taxelor de curier dus-intors de catre client.

Pentru a returna produse va rugam sa completati urmatorul formular:

Prezentul formular se trimite completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract.

Catre: S.C. Catena S.R.L. - Iasi, Bd. C. A. Rosetti nr. 1 Cod postal 700141

Vă informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse:

Comandate la data

Numele dumneavoastra

Numele dumneavoastra

Adresa email

Data de astazi